Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Στους ρυθμούς της ποίησης σλαμ (slam poetry) - Όμιλος Δημιουργικής Γραφής μέσω Τέχνης και Ρητορικής

Η ποίηση σλαμ είναι ένα είδος αφηγηματικής ποίησης με διαγωνιστικό χαρακτήρα, που απαγγέλλεται εκφραστικά μπροστά σε ακροατήριο. Οι μαθητές/τριες-ποιητές (slammers) εκφράζουν ελεύθερα ιδέες, συναισθήματα, προβληματισμούς, βιώματα, επιδιώκοντας την καταγγελία, τη διαμαρτυρία, την πειθώ, ώστε να αγγίξουν το κοινό με τα λεγόμενά τους.

O Όμιλος Δημιουργικής Γραφής μέσω Τέχνης και Ρητορικής προετοιμάζεται για τον ενδοσχολικό διαγωνισμό ποίησης σλαμ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14/3/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/02/2024 μια διαδικτυακή διαδραστική συνάντηση με τον ποιητή κ. Μούλο, ιδρυτή του διαγωνισμού Poetry Slam Gr, ο οποίος άκουσε τα μέλη του Ομίλου να ερμηνεύουν τα ποιήματά τους και έδωσε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη συγγραφή και την ερμηνεία των ποιημάτων σλαμ.

Επιδιώκοντας την περαιτέρω εξοικείωση των νεαρών ποιητών και ποιητριών με την εκφραστική απαγγελία μπροστά σε κοινό, την Τρίτη 05.03.2024 καλεσμένη του Ομίλου ήταν η θεατρολόγος και ηθοποιός κ. Αγλαΐα Νάκα, η οποία μέσα από απολαυστικά θεατρικά παιχνίδια ανάγνωσης κινητοποίησε τα παιδιά και τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους σχετικά με τη σκηνική παρουσία και ερμηνεία.

Ευχαριστούμε θερμά και τους δύο.