Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ SLAM!! - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14.03.2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων ο 1ος Διαγωνισμός Ποίησης Σλαμ (Slam Poetry) από τα μέλη του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής μέσω Τέχνης και Ρητορικής με θεατές τα τμήματα Γ3, Β2 και μέρος του Β1. 

Μέσα από μια διαδραστική διαδικασία με ουσιαστικό τον ρόλο του κοινού και της κριτικής επιτροπής, οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσω των ποιημάτων τους εξέφρασαν βιώματα, συναισθήματα και προβληματισμούς ερμηνεύοντας ποιήματα για τον εκφοβισμό, την ξενοφοβία, τους πρόσφυγες, την περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και για τον έρωτα και τις εφηβικές ανησυχίες. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από το περιεχόμενο και την εκτέλεση των ποιημάτων τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου˙ άγγιξαν ευαίσθητες χορδές του, ενώ διαγωνιζόμενοι και κοινό απόλαυσαν τη διαδικασία. Από τους 17 διαγωνιζόμενους οι 5 που πέρασαν στον Β΄ Γύρο είναι οι: Αγγελική Αλιγιζάκη (1η θέση), Νικόλας Βεργάκης (2η θέση), Σοφηλία Γιαΐτση (3η θέση), Κωνσταντίνα Ριτζάκη (4η θέση) και Μαριτίνα Στραβοπόδη (5η θέση). Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν!