Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

6 Μαρτίου: Παγκόσμια Μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού: βιβλιοπροτάσεις και δραστηριότητες για την τάξη από τη Σχολική Βιβλιοθήκη «Αρετούσα».

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου 2024, η Σχολική βιβλιοθήκη «Αρετούσα» του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων κάνει μερικές βιβλιοπροτάσεις και παροτρύνει τους μαθητές να ταξιδέψουν με ένα βιβλίο. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν επίσης δραστηριότητες για την τάξη που βασίζονται σε βιβλία με θεματική την ενδοσχολική βία και έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών επάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. 

Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τις θετικές και τις αρνητικές συμπεριφορές στο χώρο του σχολείου, να αποκτούμε συναισθηματική ευθύνη του προβλήματος και να χρησιμοποιούμε τεχνικές για την καλλιέργεια κοινωνικών αρετών- δεξιοτήτων όπως η συνεργασία, η καλοσύνη, η ευγένεια, η δημιουργικότητα. 

Τα άρθρα του ιστολογίου με θέμα: «Η Αρετούσα ταξιδεύει με ένα βιβλίο. Θεματική: Ενδοσχολική βία» θα εμπλουτίζονται και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σύνδεσμός: https://blogs.sch.gr/loukk3/category/i-aretoysa-taxideyei-me-ena-vivlio-thematiki-endoscholiki-via/