Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ημερίδα Φιλαναγνωσίας

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων και τις αντίστοιχες συμβούλους εκπαίδευσης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ με τίτλο «Η Λογοτεχνία στο Σχολείο - Ταξίδια Φιλαναγνωσίας: Δημιουργικές Συναντήσεις». Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης παρουσίασαν τις ετήσιες δράσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ενώ η υπεύθυνη Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων κ. Βιβή Χουδαλάκη ανέδειξε το ρόλο των βιβλιοθηκών ως Κέντρα Φιλαναγνωσίας. 

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Πέτρος Πανάου, Καθηγητής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Georgia, και η κ. Βασιλική Βασιλούδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Παράλληλα παρουσιάστηκαν ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις φιλαναγνωσίας εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, που ενέπνευσαν όλους και όλες. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν και δύο φιλόλογοι του σχολείου μας με θέματα εισηγήσεων «Τα ψηφιακά εργαλεία στην υπηρεσία της Φιλαναγνωσίας» και «Βιβλία Μαζί». Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη σύμβουλο εκπαίδευσης κ. Αθηνά Ντούλια, που είναι πάντα αρωγός και συνοδοιπόρος στα λογοτεχνικά δρώμενα του σχολείου μας, για την πρόσκληση συμμετοχής.