Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Διακρίσεις μαθητριών στον 3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό - Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Μαθήτριες του σχολείου μας και μέλη του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής μέσω Τέχνης και Ρητορικής διακρίθηκαν στον 3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2023-2024 στην κατηγορία ΠΟΙΗΣΗ, που προκήρυξε η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ με έδρα τη Σητεία Κρήτης, πατρίδα του ποιητή. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στον φετινό διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να συνθέσουν ελεύθερα μία πρωτότυπη λογοτεχνική δημιουργία με τη μορφή ποιήματος ή διηγήματος εμπνεόμενοι από τις αξίες και τις ιδέες που εμπεριέχονται στο έργο Ερωτόκριτος.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι μαθήτριες:

ΣΟΦΗΛΙΑ ΓΙΑΪΤΣΗ – 2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ για το ποίημα με τίτλο «Κουρέλι», που

εντάσσεται στη θεματική: «προσωπική αξιοπρέπεια»

ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΑΤΑΚΗ – 1 ος ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ για το ποίημα με τίτλο «Κεντώντας», που

εντάσσεται στη θεματική: «προσήλωση στην ιδέα του αυτεξούσιου»

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ – 2 ος ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ για το ποίημα με τίτλο «Καταιγίδα», που εντάσσεται στη θεματική: «έρωτας»



Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τη συγγραφή ποίησης και πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τη Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, που αναδεικνύει τη σημασία και την επικαιρότητα του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου και γενικότερα της Κρητικής Αναγέννησης και στάθηκε αφορμή να εμπνευστούν οι μαθητές/τριες από τις αξίες και τις ιδέες του.