Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Σχολική Ημερίδα με θέμα: Μορφές βίας μέσα στο σχολείο και λύσεις αγάπης μέσα από το βιβλίο

Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων και η Σχολική μας Βιβλιοθήκη «Αρετούσα» συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σχολική ημερίδα με θέμα: «Μορφές βίας μέσα στο σχολείο και λύσεις αγάπης μέσα από το βιβλίο» το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024.

Αναλυτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ

Υποδεχόμαστε τον ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, ως κεντρικό ομιλητή, με θέμα εισήγησης: «Δύναμη και Βία στην Εφηβεία». 

Εξειδικευμένες ομιλίες θα γίνουν επίσης από την Δρ. Κατερίνα Βενιανάκη (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και τη συγγραφέα και φιλόλογο, Αργυρώ Μουντάκη.

Στην ημερίδα συμμετέχουν άλλα πέντε σχολεία της πόλης των Χανίων, με ομάδες μαθητών που παρουσιάζουν βιβλία με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, μέσα από μία ποικιλία δρώμενων (θέατρο, χορό, τραγούδι, βίντεο, ποίηση, δημιουργική γραφή): Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων, Γυμνάσιο Αλικιανού, 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μέλη από την Α’ Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους στην ημερίδα, όπως επίσης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την ευγενική παραχώρηση για προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους.

Η ημερίδα θα κλείσει με μία μικρή συναυλία με τίτλο: «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη βία»: μία συνέργεια από δύο σχολικές χορωδίες, του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων. Θα ακουστούν ελληνικά και ξένα τραγούδια με θέμα την ανθρώπινη ευαλωτότητα, την αγάπη, το όνειρο και τη δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμβάλλουν με πολλή φροντίδα η Περιφέρεια Κρήτης και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου με τις ευγενικές τους χορηγίες. Τους είμαστε ευγνώμονες για όλη τους τη στήριξη και την αγάπη.